5. KARTTATOIMINNOT

Yleiskuvaus

Karttatoiminnot löytyvät sivun yläreunasta.

Himmennä kartta   Himmennä kartta

Himmentää pohjakartat, jolloin päällä olevat kohteet korostuvat.

Mittaa   Mittaaa

Valitse haluamasi vaihtoehto.

1. Reitin pituus
  2. Alueen pinta-ala

Nimet   Nimet

Toiminto näyttää valittuina olevien kohdeluokkien kohteiden nimet kartalla.

Sovita näkymä päällä oleviin kohteisiin   Sovita näkymä päällä oleviin kohteisiin

Toiminto sovittaa karttanäkymän näyttämään kaikki valittuina olevien kohdeluokkien kohteet.

Vie, Jaa

Toiminnolla voidaan luoda karttalinkki ruudulla näkyvään karttanäkymään. Linkkiin voidaan valita mukaan kartan sijainti, päällä olevat pohjakartat ja aineistot, kommentti ja piirros (piste, viiva tai alue).

Valmiin linkin voi kopioda.

Tulosta

Valitse haluamasi vaihtoehto.
  1. Perustulostus
  2. Mittakaavatulostus
    • Valitse pudotusvalikoista paperin koko, paperin asento ja mittakaava.
    • Napsauta kartalta tulosteen keskikohta.
    • Tulosta karttanäkymä napsauttamalla Ok.

Minun karttani

Minun karttani -toiminnolla voi luoda käyttäjäprofiilille omia karttatiloja, joihin voi tallentaa halututtuja tietoja. Oman kartan voi poistaa napsauttamalla kartan nimen perässä olevaa roskakorikuvaketta.

Tallenna kartan tila
  1. Valitse tallennettavaan tilaan tulevat tiedot: kartan sijainti, päällä olevat aineistot ja tehdyt haut.
  2. Anna tilalle nimi.